0

    A kosár üres.

    A minimum rendelés összege: 2.500 Ft

    Összesen : 0 Ft

    Feederstore
    0
    ...
    Kenyeres pajtás

    Kenyeres pajtás

    Gyerekkorom horgászatához a paprikás kenyérgyurma olyan szervesen kötődött, hogy szinte elképzelhetetlen volt a horgászat nélküle. Mindenre horgásztunk vele. Kis úszós pecákon, vagy később a fenekező botok horgain is ott figyelt. Nem a nosztalgia mondatja velem, de nagyon szerették a halak, igaz nem is tudtunk olyan széles csali repertoárt kínálni, mint napjainkban. Később a kenyér, talán pont azért, mert felpörgött a csalik fejlődése, – pontosabban elérhetővé váltak az addig csak külföldi lapokban látott csodák–, mint horogcsali feledésbe merült. Bátran kijelenthetem, hogy méltánytalanul.

    Kezdjük talán azzal, hogy miért érdemes lekenyerezni a halakat? Az egyik szempont az, hogy a kenyérből készült csalik és etetők még ma is nagyon fogósak. A keszegféléktől kezdve, a pontyfélékig bezárólag minden békés halunk előszeretettel fogyasztja. Nem mellékes az sem, hogy a kenyér mindenki számára könnyen hozzáférhető, és pénztárca barát csalétek.

    Lássuk most a kenyér egy kevesek által ismert felhasználási módját, mégpedig a kenyér koronggal történő horgászatot.

    Ehhez a  szendvics kenyereket használjunk. (Nekem a hazai kínálatból az úgynevezett amerikai szendvicskenyér vált be a legjobban. A lényeg, hogy azok az igazán jók ere a célra, amelyek inkább liszt, kevés szójaliszt felhasználásával készülnek. Mielőtt azonban egy speciálisan erre a célra gyártott kiszúróval, vagy egy régi top szettből készített lyukasztóval kiszaggatnánk a horogra valót, a kenyérszeleteket elő kell készíteni, a következők szerint.

    0 hozzászólás

    Új hozzászólás

    Kategóriák